Muzeul Gazelor Naturale a fost inaugurat de catre Romgaz in anul 2010, cu ocazia implinirii a 100 de ani de la prima sonda comerciala de gaze naturale din Romania. Constructia este amplasata intr-un spatiu generos, in mijlocul unui frumos parc natural, fiind locul optim pentru a asigura conservarea identităţii sectorului gazelor naturale si valorificarea istoriei acestuia.

Muzeul Gazelor Naturale este singurul din tara care gazduieste un spatiu expozitional dedicat intregii activitati gazifere din Romania.

În cadrul Muzeului Gazelor Naturale a debutat anul acesta “Atelierul de robotică pentru copii”, ca o colaborare intre Muzeul Gazelor, Asociația Energia Inteligentă și firma Med Service (reprezentanța Citroen-Peugeot Mediaș). 

Atelierul si-a sistat activitatea, dar de astazi imprimantele 3D sunt folosite pentru a produce viziere pentru personalul medical al spitalelor din zona. Asociatia Energia Inteligenta a achizitionat materialele necesare si s-a inceput productia de viziere. Ne asteptam la o productie de cca  500 de viziere pe saptamana.

 

Atelierul de Robotică este o activitate pilot care își propune să le ofere copiilor informații utile despre noua tehnologie-imprimantele 3D. Cursul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 10-14 ani, grupa fiind deja formată. Atelierul se va desfășura pe o perioadă de șase luni, săptămânal, în fiecare zi de miercuri.

Ziua Copiilor Inventatori a fost marcată la Muzeul Gazelor Naturale în data de 14 ianuarie 2020. În cadrul evenimentului realizat în colaborare cu Casa Memorială ,,Hermann Oberth", elevii din cadrul școlilor de învățământ gimnaziale și liceu, au vizionat un film documentar despre viața savantului Hermann Oberth intitulat ,,Un transilvănean în drum spre stele".În cadrul aceleiași activități copii au aflat lucruri interesante despre viața lui Oberth, de la naștere și până în anul 1938.

Ziua Culturii Naționale a fost celebrată în data de 15 ianuarie la Muzeul Gazelor Naturale. ,,Într-o lume relativă"  a fost un eveniment de muzică folk și poezie organizat în colaborare cu formația ,,Balada".Programul activității a cuprins un recital de poezie susținut de domnii Sorin Bezdedeanu, Cornel Fugaciu și Romulus Boieru. Întregul eveniment a fost condimentat de acordurile muzicale ale formației ,,Balada".

Vă așteptăm să vizitați expoziția de fotografie ,,Magia Nepalului" care cuprinde fotografii realizate în timpul circuitului Annapurna- Munții Himalaya Nepal, realizată de către dl.Feri Teglaș-președinte Asociația de Turism și Ecologie ,,Dianthus". Expoziția poate fi vizitată în intervalul orar 08.30-14.30, la Muzeul Gazelor Naturale, situat pe str. Șoseaua Sibiului nr.5 din Mediaș până în data de 14 noiembrie 2019.

Acest site utilizeaza module cookie pentru a gestiona autentificarea, navigarea si alte functii. Prin utilizarea site-ului nostru, sunteti de acord ca putem plasa aceste tipuri de cookie-uri pe dispozitivul dvs.