Muzeul Gazelor Naturale a fost inaugurat de catre Romgaz in anul 2010, cu ocazia implinirii a 100 de ani de la prima sonda comerciala de gaze naturale din Romania. Constructia este amplasata intr-un spatiu generos, in mijlocul unui frumos parc natural, fiind locul optim pentru a asigura conservarea identităţii sectorului gazelor naturale si valorificarea istoriei acestuia.

Muzeul Gazelor Naturale este singurul din tara care gazduieste un spatiu expozitional dedicat intregii activitati gazifere din Romania.

Ziua Culturii Naționale a fost celebrată în data de 15 ianuarie la Muzeul Gazelor Naturale. ,,Într-o lume relativă"  a fost un eveniment de muzică folk și poezie organizat în colaborare cu formația ,,Balada".Programul activității a cuprins un recital de poezie susținut de domnii Sorin Bezdedeanu, Cornel Fugaciu și Romulus Boieru. Întregul eveniment a fost condimentat de acordurile muzicale ale formației ,,Balada".

Ziua Copiilor Inventatori a fost marcată la Muzeul Gazelor Naturale în data de 14 ianuarie 2020. În cadrul evenimentului realizat în colaborare cu Casa Memorială ,,Hermann Oberth", elevii din cadrul școlilor de învățământ gimnaziale și liceu, au vizionat un film documentar despre viața savantului Hermann Oberth intitulat ,,Un transilvănean în drum spre stele".În cadrul aceleiași activități copii au aflat lucruri interesante despre viața lui Oberth, de la naștere și până în anul 1938.

Proiectul de responsabilitate socială educațională,            ,,Circulă în Siguranță!", organizat în colaborare cu Biroul Rutier Mediaș continuă. Activitatea cuprinde o sesiune de informare cu privire la importanța respectării regulilor de circulație.

Vă așteptăm să vizitați expoziția de fotografie ,,Magia Nepalului" care cuprinde fotografii realizate în timpul circuitului Annapurna- Munții Himalaya Nepal, realizată de către dl.Feri Teglaș-președinte Asociația de Turism și Ecologie ,,Dianthus". Expoziția poate fi vizitată în intervalul orar 08.30-14.30, la Muzeul Gazelor Naturale, situat pe str. Șoseaua Sibiului nr.5 din Mediaș până în data de 14 noiembrie 2019.

Ziua Mondială a Turismului a fost marcată la Muzeul Gazelor Naturale în colaborare cu Asociația de Speologie ,,Polaris Med". Evenimentul a cuprins o sesiune de informare, susținută de speologul Cosmin Berghean, în care le-a vorbit elevilor din cadrul Colegiului,, Școala Națională de Gaz" despre știința numită -speologie.Copii au avut posibilitatea să vizioneze și o serie de filme realizate în timpul explorărilor subterane.

Acest site utilizeaza module cookie pentru a gestiona autentificarea, navigarea si alte functii. Prin utilizarea site-ului nostru, sunteti de acord ca putem plasa aceste tipuri de cookie-uri pe dispozitivul dvs.