Muzeul Gazelor Naturale a fost inaugurat de catre Romgaz in anul 2010, cu ocazia implinirii a 100 de ani de la prima sonda comerciala de gaze naturale din Romania. Constructia este amplasata intr-un spatiu generos, in mijlocul unui frumos parc natural, fiind locul optim pentru a asigura conservarea identităţii sectorului gazelor naturale si valorificarea istoriei acestuia.

Muzeul Gazelor Naturale este singurul din tara care gazduieste un spatiu expozitional dedicat intregii activitati gazifere din Romania.

Filmul documentar ,,Lumina Cunoașterii" prezintă lupta pentru educare într-o perioadă în care Transilvania era o parte a Imperiului Hambsburgic. Gheorghe Cârțan credea cu tărie că, prin aducerea de cărți tipărite în limba maternă, el ajută la educarea semenilor săi. 

   ,,Siguranța pe Internet" este activitate devenită tradiție la Muzeul Gazelor Naturale.Evenimentul își propune responsabilizarea elevilor cu privire la utilizarea internetului într-un mod practic și benefic. 

România-singura țară cu vulcani noroioși din Europa.             ,,Vulcanii Noroioși" un proiect prin intermediul căruia ne prezentăm țara.

tViața savantului Hermann Oberth a fost adusă în atenția elevilor de la Școala Gimnazială ,,Mihai Eminescu".Copii vizionat filmul documentar ,, Un transilvănean în drum spre stele", care are ca și subiect descoperirile care i-au adus lui Oberth recunoașterea lumii academice.

Vulcanii Noroioși- un proiect inițiat de Muzeul Gazelor Naturale în anul 2019. În cadrul activității, copii află informații utile și interesante despre aceste formațiuni create de gazele naturale.

Acest site utilizeaza module cookie pentru a gestiona autentificarea, navigarea si alte functii. Prin utilizarea site-ului nostru, sunteti de acord ca putem plasa aceste tipuri de cookie-uri pe dispozitivul dvs.