Muzeul Gazelor Naturale a fost inaugurat de catre Romgaz in anul 2010, cu ocazia implinirii a 100 de ani de la prima sonda comerciala de gaze naturale din Romania. Constructia este amplasata intr-un spatiu generos, in mijlocul unui frumos parc natural, fiind locul optim pentru a asigura conservarea identităţii sectorului gazelor naturale si valorificarea istoriei acestuia.

Muzeul Gazelor Naturale este singurul din tara care gazduieste un spatiu expozitional dedicat intregii activitati gazifere din Romania.

Proiect: ,, Oameni care au făurit România modernă în ultimii 100 de ani-Constantin  Ioan Motaș”

Gazul natural reprezintă o resursă indispensabilă în viața cotidiană asigurând desfășurarea normală a vieții. Gazele naturale s-au format în urmă cu miliarde de ani, rezultând din descompunerea materiei vegetale şi animale. Cel căruia îi datorăm aducerea masivă a gazelor naturale în viața noastră este ing. Ioan Motaș. Născut în anul 1887, la Iaşi, fiind fiul unui negustor bogat, urmează cursurile Facultăţii de Mine din Germania, revine în ţară şi se stabileşte la Bucureşti. În anul 1918 este numit reprezentant al României în Comitetele de Specialitate de pe lângă Consiliul Dirigent de la Sibiu, poziție din care pune bazele uneia dintre primele industrii de gaze din Europa, gazeificând România. Proiectul are o frecvență lunară și se adresează elevilor/studenților.

Acest site utilizeaza module cookie pentru a gestiona autentificarea, navigarea si alte functii. Prin utilizarea site-ului nostru, sunteti de acord ca putem plasa aceste tipuri de cookie-uri pe dispozitivul dvs.