Muzeul Gazelor Naturale a fost inaugurat de catre Romgaz in anul 2010, cu ocazia implinirii a 100 de ani de la prima sonda comerciala de gaze naturale din Romania. Constructia este amplasata intr-un spatiu generos, in mijlocul unui frumos parc natural, fiind locul optim pentru a asigura conservarea identităţii sectorului gazelor naturale si valorificarea istoriei acestuia.

Muzeul Gazelor Naturale este singurul din tara care gazduieste un spatiu expozitional dedicat intregii activitati gazifere din Romania.

Ziua Copiilor Inventatori a fost marcată la Muzeul Gazelor Naturale în data de 14 ianuarie 2020. În cadrul evenimentului realizat în colaborare cu Casa Memorială ,,Hermann Oberth", elevii din cadrul școlilor de învățământ gimnaziale și liceu, au vizionat un film documentar despre viața savantului Hermann Oberth intitulat ,,Un transilvănean în drum spre stele".În cadrul aceleiași activități copii au aflat lucruri interesante despre viața lui Oberth, de la naștere și până în anul 1938.

Acest site utilizeaza module cookie pentru a gestiona autentificarea, navigarea si alte functii. Prin utilizarea site-ului nostru, sunteti de acord ca putem plasa aceste tipuri de cookie-uri pe dispozitivul dvs.