Muzeul Gazelor Naturale a fost inaugurat de catre Romgaz in anul 2010, cu ocazia implinirii a 100 de ani de la prima sonda comerciala de gaze naturale din Romania. Constructia este amplasata intr-un spatiu generos, in mijlocul unui frumos parc natural, fiind locul optim pentru a asigura conservarea identităţii sectorului gazelor naturale si valorificarea istoriei acestuia.

Muzeul Gazelor Naturale este singurul din tara care gazduieste un spatiu expozitional dedicat intregii activitati gazifere din Romania.

Muzeul Gazelor Naturale organizează în acest an, proiectul de responsabilitate socială ,,Pionierul gazului natural-C.I.Motaș". Debutul proiectului a avut loc în data de 31 ianuarie 2018, de la 13.00. În acest an se aniversează 100 de ani de la numirea ing. C.I.Motaș, în anul 1918 ca reprezentat al României în Comitetele de Specialitate de pe lângă Consiliul Dirigent de la Sibiu. La data de 30 iunie 1919 ocupă funcția de Administrator de Sechestru al Societății Ungare de Gaz Metan ,, UEG"- Ungarische Erdgas Gesellschaft Budapesta, prima societate de gaz natural din România și Europa, predecesoarea companiilor de azi din Mediaș. Acțiunea are scopul de a promova această personalitate marcantă a industriei gaziere, cel care a fost ing. C.I.Motaș, și se va desfășura lunar în sala de conferință a muzeului.

Programul evenimentului va cuprinde o sesiune de comunicare în care le vor fi prezentate elevilor:

- întreaga activitate a inginerului C.I.Motaș;

- film documentar despre viața pionierului în domeniul gazului natural;

- turul Muzeului Gazelor Naturale.

Acest site utilizeaza module cookie pentru a gestiona autentificarea, navigarea si alte functii. Prin utilizarea site-ului nostru, sunteti de acord ca putem plasa aceste tipuri de cookie-uri pe dispozitivul dvs.