Muzeul Gazelor Naturale a fost inaugurat de catre Romgaz in anul 2010, cu ocazia implinirii a 100 de ani de la prima sonda comerciala de gaze naturale din Romania. Constructia este amplasata intr-un spatiu generos, in mijlocul unui frumos parc natural, fiind locul optim pentru a asigura conservarea identităţii sectorului gazelor naturale si valorificarea istoriei acestuia.

Muzeul Gazelor Naturale este singurul din tara care gazduieste un spatiu expozitional dedicat intregii activitati gazifere din Romania.

În data de 28 februarie, a avut loc la Muzeul Gazelor Naturale, de la ora 09:00, debutul proiectului ,,Gazul natural, prieten sau dușman”. Este o acțiune de responsabilitate socială care are scopul de a prezenta rolul gazului natural în viața noastră și a-i responsabiliza pe copii să folosească produse care conțin substanțe inflamabile într-un mod cât mai responsabil. Proiectul se va desfășura lunar în sala de conferință a Muzeului Gazelor Naturale.
În cadrul evenimentului muzeograful Păucean Angela le-a prezentat elevilor din cadrul Școlii Gimnaziale Hermann Oberth informații despre:
- gazele naturale - o bogăție a subsolului;
- caracteristicile gazului natural;
- măsurile de prevenire a accidentelor în cazul unor scurgeri accidentale petrecute atât în propria locuință cât și în interiorul instituțiilor.


La finalul acțiunii copiii au efectuat o vizită în cadrul Muzeului Gazelor Naturale, pentru a se familiariza cu unele din elementele prezentate.

 

Acest site utilizeaza module cookie pentru a gestiona autentificarea, navigarea si alte functii. Prin utilizarea site-ului nostru, sunteti de acord ca putem plasa aceste tipuri de cookie-uri pe dispozitivul dvs.