Muzeul Gazelor Naturale a fost inaugurat de catre Romgaz in anul 2010, cu ocazia implinirii a 100 de ani de la prima sonda comerciala de gaze naturale din Romania. Constructia este amplasata intr-un spatiu generos, in mijlocul unui frumos parc natural, fiind locul optim pentru a asigura conservarea identităţii sectorului gazelor naturale si valorificarea istoriei acestuia.

Muzeul Gazelor Naturale este singurul din tara care gazduieste un spatiu expozitional dedicat intregii activitati gazifere din Romania.

O lampă cu gaze naturale PETROMAX, fabricată de firma germană Enrich Graetz, este noua achiziție a Muzeului Gazelor Naturale, care și-a îmbogățit colecția de piese. Lampa era destinată iluminatului centrului istoric al Mediașului între cele două războaie mondiale și este expusă în spațiul dediccat expoziției ,, Gazele naturale - trecut și prezent ".

Acest site utilizeaza module cookie pentru a gestiona autentificarea, navigarea si alte functii. Prin utilizarea site-ului nostru, sunteti de acord ca putem plasa aceste tipuri de cookie-uri pe dispozitivul dvs.