Tipărire
Accesări: 1870

În data de 30 mai 2017, de la ora 13:00, la Casa Gazelor Naturale a aveut loc dublul eveniment aniversar dedicat împlinirii a 130 de ani de la nașterea dr.ing.Constantin Ioan Motaș, personalitate marcantă a industriei gaziere și împlinirea celor 750 de ani de atestare documentară a orașului Mediaș. Evenimentul a fost realizat în colaborare cu Asociația Culturală ,,Mediașul Nostru”, Școala Gimnazială ,,Constantin Ioan Motaș” și Cercul Filatelic Mediaş.
Programul manifestării a debutat cu prezentarea lucrării, ,,O viaţă de luptă – Constantin Ioan Motaş” de către dr.ing. Dumitru Chisăliţă, Şeful Centrului de Documentare şi Informare Gaze Naturale.
Apoi, preşedintele Asociaţiei Culturale ,,Mediaşul Nostru”, Mircea Hodârnău, a vorbit celor prezenţi despre ,,Aniversările Mediaş – 750 de ani”.
Invitaţi au fost şi elevi ai Şcolii Gimnaziale ,,Constantin Ioan Motaş”, care au prezentat proiectul Power Point ,,Constantin Ioan Motaş - un model pentru şcoala noastră”- proiect realizat de către elevii Băcilă Alexandru şi Bleahu Florin din cls. a VIII-a C; au participat elevii clasei a – VI-a C, profesori însoţitori: director, prof. Ivas Anelia şi dir.adj.prof. Grosaru Delia.
Inginerul Liviu Pintican Juga a prezentat lucrarea ,,Industria gazelor oglindită în filatelia românească” şi a fost lansată o ştampilă aniversară şi un plic special, realizate de către Cercul Filatelic Mediaş, dedicate acestei aniversări.
Constantin Ioan Motaş a fost primul director general şi promotor al industriei gaziere din România, împlinindu-se în acest an 130 de ani de la naşterea sa, pe data de 3 iunie 1887. Evenimentul se înscrie pe linia manifestărilor dedicate Anului Aniversar 750 de ani de atestare documentară a burgului medieval.